خواص گندم و الک کردن آن

خواص گندم و الک کردن آن

الک کردن گندم

 

گندم سرشار از ویتامین B است. به ویژه تیامین، برای سیستم عصبی و نیاسین بسیار مناسب است که برای متابولیسم کربوهیدرات ها به انرژی یا برای حفظ سلامت پوست ضروری است.گندم حاوی ویتامین E بسیار زیاد است. همچنین خواص علف گندم نیز زیاد است و هزاران سال است که در سراسر دنیا از آن استفاده می شود.

 

گندم هزاران سال به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفته است و حتمالا از زمان های بسیار قدیم بیشترین غذای مورد استفاده بوده است. تمدن های بسیاری مانند اروپایی بر آن پایدار مانده است. 

 

در جامعه امروز گندم در درجه اول برای تولید نان مورد استفاده قرار می گیرد و جای خود را به سایر غلات مانند ذرت یا برنج برای استفاده مستقیم در آشپزخانه می دهد. با این وجود، امکان استفاده از گندم به عنوان غلات که می توان مستقیم از آن به عنوان غذا استفاده کرد، نادیده گرفتن فواید آن است.

 

جلوگیری از سرطان سینه

گندم سرشار از فیتواسترول ها است که از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند.

 

گندم کامل سرشار از فیتواسترول ها است، که تاثیر استروژن ها در رشد سرطان پستان را خنثی می کنند. مصرف نان نه تنها راه خوبی برای جلوگیری از بروز سلولهای سرطانی پستان است، بلکه به دلیل غنی بودن فیبر، می تواند به از بین بردن سریع تر استروژن ها در روده ها کمک کند، بنابراین می توان آن ها را با مقدار کمتری جذب کرد.

 

خوردن گندم کامل، نان یا گندم کامل پخته شده، به ویژه در زنان یائسه که تحت استروژن درمانی قرار دارند، مشخص می شود. اگر چه ثابت نشده است که این نوع درمان مستقیما مسئول بروز تومورها در پستان است، اما تصور می شود این یک عامل خطر محسوب می شود. استفاده از گندم ممکن است این خطر را کاهش دهد.

 

جلوگیری از بیماری های قلبی از "خواص گندم" می باشد

گندم به کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

 

گندم سرشار از ویتامین E است، و خواص دیگر آن کاهش کلسترول است. ثابت شده است کهه دریافت این ویتامین به بهبود سلامت سیستم گردش خون ما کمک می کند.

 

توانایی ویتامین D در جلوگیری از تصلب شرایین با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول و رسوب آن در دیواره شریان ها رخ می دهد. به این ترتیب، این ویتامین با تنگ کردن رگ های خونی مانع از ایجاد ترومی می شود که مانع گردش خون می شود. تا حدی می توان گفت که ویتامین D شریان ها را تمیز می کند و احتمالا ابتلا به انفارکتوس میوکارد،آنژین ها یا سکته مغزی را بسیار پایین می آورد.

 

ایا گندم چاق میکند ؟ گندم چاق کننده و اشتها آور است.

گندم چاق كننده و مقوی غرايز جنسی است از آرد گندم حلوا تهیه کنید و بين غذاهايی كه با گندم ساخته مي شود، خواص سمنو از همه بیشتر است. پخته گندم با شكر و بادام به صورت حريره، چنانكه كم كم خورده شود، درمان خونريزي سينه است.

سلامت روده

گندم سبوس دار غنی از فیبر نامحلول است که در سبوس غلیظ است.

مطالعات نشان می دهد كه اجزای سبوس گندم ممكن است بعنوان پروبیوتیک عمل كند، و بعضی از باكتری های مفید موجود در روده شما را تغذیه می كند.

 

سبوس گندم باعث تسریع در هضم غذا می شود.

 

یک مطالعه نشان داد که سبوس می تواند خطر یبوست در کودکان را کاهش دهد.

 

با این وجود، بسته به علت اصلی یبوست، خوردن سبوس ممکن است همیشه مؤثر نباشد.

 

پیشگیری از سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ شایعترین نوع سرطان دستگاه گوارش است.

 

مطالعات مشاهده ای میزان مصرف کل غلات - از جمله گندم کامل - را با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط می سازد.

 

یک مطالعه مشاهده ای تخمین زده است که افرادی که رژیم های غذایی کم فیبر دارند می توانند با خوردن فیبر بیشتر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را 40 درصد کاهش دهند.

 

به طور کلی، گندم کامل سرشار از فیبر است و دارای تعدادی آنتی اکسیدان و فیتون غذایی است که به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد 

مسائلی مانند کم‌خونی، کمبود مواد معدنی، سنگ کیسه‌صفرا، سرطان پستان، التهاب مزمن، چاقی، سستی و ضعف، سل، مشکلات دوران بارداری و شیردهی مشکلات به سرعت با مصرف گندم کامل، بهبود یافته است.  همچنین برای درمان نازایی توصیه می‌شود. از آنجا که جوانه گندم دو یا سه برابر بیشتر شامل ویتامین B هستند، برای درمان دستگاه گوارش، بیماری‌های پوستی، بیماری‌های تنفسی و قلبی و عروقی استفاده می‌شود و به تعادل سطح کلسترول و محافظت از قلب کمک می‌کند.

خواص بلغور گندم

«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوع کمتر شناخته شده‌ای از دانه کامل «گندم دوروم» است و در مقایسه با کربوهیدرات‌هایی که با گندم فرآوری شده یا غنی شده درست شده‌اند، بلغور گندم منبع بهترین از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ریزمغذی‌هاست.

 

بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد، ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئین‌های گیاهی است. پیش از همه اینها، بلغور مقدار بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی را تامین می‌کند که برای سلامت قلب و گوارش‌تان لازم است؛ با مصرف یک پیمانه بلغور، بیش از ۲۵ درصد نیاز روزانه شما به فیبر تامین می‌شود

نکته مهمی که باید قبل از اطلاع از خواص بلغور گندم بدانید این است که این دانه حاوی گلوتن است. همان طور که تمام محصولات تهیه شده از گندم گلوتن دارند. گلوتن پروتئینی است که به طور طبیعی در تمام محصولات گندم، چاودار و جو یافت می شود و می تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند، به ویژه برای کسانی که عدم تحمل گلوتن دارند یا به بیماری سلیاک مبتلا هستند.

 

در حالی که بلغور گندم حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده است، اما هنوز هم ممکن است در بدن برخی واکنش ایجاد کند. اگر آلرژی یا حساسیت به گلوتن دارید، باید از مصرف همه محصولات تهیه شده از گندم اجتناب کنید.

 

افرادی که سندرم روده تحریک پذیر دارند نیز باید از مصرف دانه های حاوی گلوتن اجتناب کنند. زیرا گلوتن می تواند این بیماری را تشدید کند.


منبع : بیتوته